Avrupa Konseyi’nin Avanos’ta uluslararası semyozyumu
#powerdanışmanlık #powerdanismanlik #vize #calismaizni #almanya #polonya #altaybunat #altaybinat #altaybunatdanismanlik #altaybinatdanismanlik #powertipp
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde (NEVÜ) ’13. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS 2024)’ başladı. Sempozyum çerçevesinde ayrıca seramik enstalasyon (yerleştirme sanatı), seramik heykel ve duvar seramikleri temalı karma sergi açıldı.
NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM), NEVÜ İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Avanos Kaymakamlığı ve Ahiler Kalkınma Ajansı iş birliğinde 24 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında ’13. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu UAUSS 2024’ düzenleniyor. Nevşehir’in Avanos ilçesi asma köprü yanında halka açık olarak düzenlenen sempozyuma Azerbaycan, Romanya, Japonya, Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye’den akademisyen ve sanatçıların yanı sıra, NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü, Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü öğretim elemanları, öğrencileri ile Avanos çömlek usta ve sanatçıları katılıyor. Ayrıca akademisyen ve sanatçılar, Avanos Güzel Sanatlar MYO Konferans Salonu’nda sunumlar gerçekleştiriyor.
Sempozyuma katılan akademisyen, sanatçı ve ustaların seramik enstalasyon (yerleştirme sanatı), seramik heykel ve duvar seramik çalışmalarının yer aldığı ürünler, NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda açılan sergide sanatseverlerle buluşturuldu. Serginin açılışına Avanos Kaymakamı Aziz Gölbaşı, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Avanos Güzel Sanatlar MYO Müdürü Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Genel Sekreteri Bekir Varol, ASEM Müdürü Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu, akademisyenler, sanatçılar ve Avanoslu ustalar katıldı.
Serginin açılışında konuşan Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol, “1987 yılından bu yana Avrupa Konseyi’nin Avrupa kültürünü korumak, sınırlar arası kültür etkileşimini artırmak ve bilim insanlarının daha farklı çalışma alanları oluşturmak için yürüttüğü kültür rotası çalışmaları var. Şu an itibarıyla Avrupa Konseyi’nin 47 adet kültür rotası bulunmakta. Bu rotalardan bir tanesi de seramik rotası. Türkiye’de de İznik ve Avanos ilçeleri bu rotada bulunmakta” dedi.
Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin de, ulusal ve uluslararası sanatçıları bir araya getiren serginin gerçekleştirilmesine destek veren ve eserleri bulunan akademisyen, sanatçı ve ustalara teşekkür etti. Rektör Aktekin, daha sonra katılımcılar ile birlikte serginin açılışını gerçekleştirerek, eserler hakkında bilgi aldı.
Sempozyuma katılan sanatçı Pınar Baklan, “Amacımız Kapadokya ve Avanos bölgesine güzel eserler kazandırma ve bu eserleri halka açık yerlerde sergilemek” şeklinde konuştu.
Japon seramik sanatçısı Hiroyuki Mamada da yaptığı açıklamada, “Daha önce Kapadokya’ya hiç gelmemiştim. Bu vesile ile Kapadokya’yı görme ve buradaki atölyeleri görme fırsatım oldu. Yaptığım çalışma da burada sergilenecek” ifadelerini kullandı.
5 Temmuz’a kadar NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda sergilenmeye devam edilecek olan eserler, daha sonra NEVÜ yerleşkesine ve Avanos ilçesine yerleştirilecek.