Brüksel Türkçe tiyatroya doydu, Binfikir Tiyatrosu’ndan Belçika’da unutulmaz tiyatro günü

#powerdanışmanlık #powerdanismanlik #vize #calismaizni #almanya #polonya #altaybunat #altaybinat #altaybunatdanismanlik #altaybinatdanismanlik #powertipp

Kültür Yayın: 19 Haziran 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 19.06.2024 12:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Brüksel'de Binfikir Tiyatro Günü etkinliği, tiyatronun büyüleyici etkisini izleyenlere yansıttı. Belçika'da Türkçe tiyatroyu temsil eden bu büyük etkinlik, izleyenlere kahkaha dolu anlar yaşattı.

Binfikir Tiyatrosu’nun düzenlediği “Binfikir Tiyatro Günü” etkinliğiyle büyüleyici atmosferine tanıklık etti. 15 yıl boyunca sahnelediği özgün komedi ve çocuk oyunlarıyla Belçika’da Türkçe tiyatroyu temsil eden bu değerli topluluk, De Kriekelaar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği etkinlikle 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü üç gün öncesinden kutladı.

Etkinlikte, Binfikir Çocuk Tiyatrosu’nun 16 minik oyuncusu, müzik ve dansla zenginleştirilmiş “GüldürİMECE” adlı oyunlarıyla izleyicileri büyüledi. Gençler ve yetişkinlerden oluşan Binfikir Tiyatrosu ise “Yaşasın Kabare!” adlı oyunla toplumsal sorunlara mizahi bir pencereden bir bakış gösterdi.

İZLEYENLER KAHKAHAYA BOĞULDU

Devamında Ünlü Aşçı Hüseyin Özer’in minik oyuncularla ve seyircilerle güzel bir sohbet gerçekleştirdi. Binfikir Tiyatrosu Genel Yönetmeni ve Mizah Yazarı Erdinç Utku ise, son kitabı “Yüksek Yerilim Hattı” ve önceki eserlerini imzalayarak etkinliğe katkıda bulundu.

Özellikle seçim öncesi eklenen ve Belçikalı ile Türk politikacıları ti’ye alan skeçler, “Yaşasın Kabare!” oyunu ile izleyenleri kahkahaya boğdu. “Karagöz-Hacivat” gölge oyununun gerçek yaşama taşındığı ve Türkiye’den Belçika’ya uzandığı "GüldürİMECE"de ise minikler, geleneksel Türk tiyatrosunun modern yorumlarıyla sahne aldı.

"BİZİM TİYATRO" ANLAYIŞI SÜRÜYOR

Minik meddahlar Leo Selim ve Derin’in gösterileri, Türkiye’den Belçika’ya göçün 60. yılını anma ve empati yapmanın önemini vurgulama açısından büyük önem taşıdı. Nasrettin Hoca, Keloğlan, Beceriksiz Sihirbaz, Donna ve Döne, Arkadaşım Eşek gibi karakterlerin yer aldığı bölümler, müzik, mizah ve dansın harmanlandığı sahnelerle izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Binfikir Tiyatrosu’nun bu etkinliği, farklılıkların zenginlik olduğu ve benzerliklerin öne çıkarıldığı bir kutlama olarak öne çıktı. Haldun Taner’den ilham alınarak, Ferhan Şensoy’a göz kırpan ve William Shakespeare ile kabareyi sahnede birleştiren bu özel topluluk, “bizim tiyatro” anlayışını sürdürdüğünü gösteriyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.