Hayvanseverler sokak hayvanlarının uyutulması tartışmasına karşı eylemde
#powerdanışmanlık #powerdanismanlik #vize #calismaizni #almanya #polonya #altaybunat #altaybinat #altaybunatdanismanlik #altaybinatdanismanlik #powertipp
Hayvan hakları savunucuları, AK Parti’nin “Hayvanları Koruma Kanunu”nda yapmayı planladığı değişikliği protesto etmek için birçok ilde sokağa çıktı. İktidara seslenen hayvanseverler, sokak köpeklerinin uyutulmasının gündeme geldiği taslağın geri çekilmesini istedi.
İzmir’de hayvan hakları savunucuları, AK Parti’nin “Hayvanları Koruma Kanunu”nda yapmayı planladığı değişikliği protesto etti
İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan hayvanseverler, Gündoğdu Meydanı’na kadar pankartlar ve sloganlar eşliğinde yürüdü. Eylemciler sık sık “Sokaktayım yanındayım, katliama karşıyım”, “Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat”, “Barınaklarınız kan kokuyor”, “Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin” sloganları attı.
“Yüzyıllardır köpeklerle paylaştığımız bu sokaklarda, dostlarımızın yanındayız”
Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen mitingde basın açıklamasını okuyan İzmir Yaşam Hakları Savunucuları adına Pınar Alpasil, “Ötenazi, uyutma, doğal yaşam alanı, Avrupa modeli” gibi yumuşatılmış ifadelerle sokakta yaşayan köpeklerin ömür boyu hapsedilmesine ve öldürülmesine yönelik etik dışı ve kanun dışı uygulamaları protesto etmek, hayvanların yalnız olmadığını haykırmak için buradayız. Yüzyıllardır köpeklerle paylaştığımız bu sokaklarda, dostlarımızın yanındayız” dedi.
İzmir’de hayvan hakları savunucuları, AK Parti’nin “Hayvanları Koruma Kanunu”nda yapmayı planladığı değişikliği protesto etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sahipsiz hayvanlar sahiplendirilene kadar bakım evlerinde tutulacak. Biz istiyoruz ki barınaklara aldığımız tüm hayvanlar sahiplendirilsin. Özellikle hayvan severlerin bu süreçte daha fazla sorumluluk alacağına inanıyorum. Eğer bunu başarabilirsek bir sonraki adıma (uyutma) gerek kalmayacağına inanıyorum” sözlerini de eleştiren Alpasil, hayvanseverlerin değil devletin yıllardır sorumluluğunu yerine getirmediğini savundu.
Alpasil, “Şimdi de barınaklara hapsedecekleri köpekleri zaten evleri ağzına kadar dolu olan hayvanseverlerin kurtarmasını bekliyorlar. Bizler hayvanları kısırlaştırabilmek için uğraşıyoruz, aç kalmamaları için uğraşıyoruz. Devlet ne yapıyor? Belediyelerin bütçelerini hayvanlara ayırmamasını adeta teşvik edercesine belediyeleri denetlemiyor. Köpeklerin sayısının bu kadar fazla olmasının nedeni bizler değiliz. 20 yıldır kısırlaştırma yapmayan, bakımevi kurmayan, denetlenmeyen belediyelerdir. Bu, iktidarın hayvan düşmanı politikalarının bir sonucudur” dedi.
İzmir’de hayvan hakları savunucuları, AK Parti’nin “Hayvanları Koruma Kanunu”nda yapmayı planladığı değişikliği protesto etti
“Türkiye’de 1389 belediyenin yalnızca 254’ünün hayvan bakımevi var”
2021 yılındaki yasa değişikliğiyle nüfusu 75 binin üzerinde olan belediyelere bakımevi kurma zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Alpasil, Türkiye’de 1389 belediyenin yalnızca 254’ünün hayvan bakımevi olduğunu aktardı. Alpasil, “Belediyelere bakımevi açma zorunluluğu getirilecek” deniyor. Sanki yeni bir şeymiş gibi halka yutturulmaya çalışılıyor. Birçok Belediye’de Veteriner İşleri Müdürlükleri dahi yok. Var olanların da çoğu görevini yapmıyor, kısırlaştırma ve rehabilitasyon hizmeti vermedikleri yetmezmiş gibi, köpekleri dağ başlarına, ormanlara, çöplüklere atarak köpek nüfusunun artmasına, açlıktan travmatize olmalarına ve gruplaşmalarına neden oluyorlar” diye konuştu.
Hayvanseverlerin sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören yasa hazırlığı geri çekilene kadar eylemlerine devam edeceğini söyleyen Alpasil, “Etik, bilimsel ve yaşam hakkından taraf olan tek çözüm kısırlaştırmak, aşılamak, yerinde yaşatmak, üretim ve satışı yasaklamaktır. Sokakta yaşayan her canlıyı tek tek savunacağımızı ve dostlarımızı bu sistemin kanlı ellerine bırakmayacağımızı buradan bildiriyoruz. Sokakta yaşayan hayvanları uyutma adı altında katledecek ve barınak adı altındaki ölüm kamplarına hapsedecek bu yasa tasarısını aklınızdan bile geçirmeyin” dedi.
Alpasil, İzmir’in yanı sıra İstanbul, Ankara, Gaziantep, Eskişehir, Ereğli, Fethiye, Adana, Yalova, Uşak, Muğla, Mersin, Sivas, Denizli, Ayvalık, Datça, Van, Aydın ve Antalya’da da hayvanseverlerin eylemde olduğunu kaydetti.
Mitingde söz alan veteriner hekimler de sokak hayvanlarının uyutulmasına karşı ‘vicdani ret’ hakkını kullanacaklarını söyledi.
Hayvanseverler sokak hayvanları için Gaziantep’te de toplandı
Hayvan hakları savunucuları yasa hazırlığını protesto etmek için Gaziantep’te de bir araya geldi.
Kırkayak Parkı’nda buluşan ve aralarında siyasi partilerden milletvekillerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu grup, açtıkları dövizler eşliğinde sloganlar atarak tasarıyı protesto etti.
Gaziantep’te hayvan hakları savunucuları, AK Parti’nin “Hayvanları Koruma Kanunu”nda yapmayı planladığı değişikliği protesto etti
Mervan Yanardağ’ın tek kişilik gösterisiyle başlayan etkinlik, katılımcıların basın açıklamalarıyla devam etti. Alanda konuşan Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, yasa tasarısının meclisten geçmesine müsaade etmeyeceklerini ifade ederek “Bu mücadele yaşama ve yaşatma mücadelesi, ülkenin dört bir tarafında vicdanı olan, insanlığa inanan, şefkat duygusunu sadece ağızlarda sakız yapmayıp gerçekten hayatının her alanında bütün canlılar için kullanan herkesin katıldığı bir mücadele. Bu sorunların çözülebileceğini biliyoruz. Katletmenize, yok etmenize, öldürmenize izin vermeyeceğiz” dedi.
Gaziantep’te hayvan hakları savunucuları, AK Parti’nin “Hayvanları Koruma Kanunu”nda yapmayı planladığı değişikliği protesto etti
Protesto sonrası VOA Türkçe’ye konuşan hayvan severler ise, hayvanlarla ilgili gündeme gelen yasa tasarısına karşı çıktıklarını belirterek “Yetkililer önce barınaklardaki hayvanların yaşadığı kötü alanları denetlesinler. Bu canları öldürmelerine izin vermeyeceğiz, önce bizi öldürsünler sonra köpekleri öldürsünler’’ diye konuştu.