Polonya Göçmenlik Şartları Nelerdir?

#powerdanışmanlık #powerdanismanlik #vize #calismaizni #almanya #polonya #altaybunat #altaybinat #altaybunatdanismanlik #altaybinatdanismanlik #powertipp

Gündem Yayın: 01 Ağustos 2024 - Perşembe - Güncelleme: 01.08.2024 14:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Polonya, yüksek yaşam standartları ile bilinen bir Avrupa ülkesidir. Göçmen olarak Polonya’ya yerleşmek istiyorsanız; göçmenlik başvurusunun nasıl yapıldığı, şartları ve oturum izni ile ilgili bilgileri öğrenmelisiniz. O halde başlayalım!

Polonya, hayat kalitesi ve gelişmiş yapısı ile yaşamak için ideal bir coğrafyadır. Bu yazı, Polonya’ya göç etmek isteyenler için rehber niteliğindedir. Polonya’ya göçmen olarak nasıl gidilir, başvuru nasıl yapılır, şartları nelerdir, Polonya’da yaşam koşulları nasıldır gibi soruların cevapları için, yazının devamına buyurunuz.

 

Polonya’ya Göçmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Polonya’da göçmenlik başvurusu yapmak, genellikle oturum çalışma izni ile gerçekleştirilir. Oturum izni almak için Polonya’da aile birleşimi, girişimci olma ya da çalışma gibi seçenekler bulunmaktadır.

Polonya çalışma izni başvurusu için gereken belgeler arasında; çalışma izni başvuru formu, başvuru ücreti dekontu, işverenin statüsünü doğrulayan belgeler, pasaport fotokopisi, sağlık sigortası, şirketin finansal belgeleri ve iş sözleşmesi yer almaktadır.

Polonya’da oturum izni başvurusu yapmak isteyenlerin gerekli evrakları şahsen ikamet ettikleri bölgedeki voyvodalık ofisine teslim etmeleri gerekmektedir. Oturum izni başvurusu için gereken belgeler arasında; biyometrik fotoğraf, seyahat belgesi, ikamet adresi ve ödeme bilgileri, sağlık sigortası, finansal belgeler ve Polonya’da kalma amacını açıklayan belgeler bulunmaktadır.

Avrupa Birliği Vatandaşı Olmayanlar Polonya’ya Nasıl Yerleşebilir?

Avrupa Birliği vatandaşı olmayanlar için, Polonya'ya yerleşmenin çeşitli yolları bulunmaktadır. Bunlar arasında; Polonya'da çalışarak, girişimci olarak iş kurarak, Polonyalı bir vatandaş ile evlenerek, Polonyalı bir aile üyesi olmak ve Polonya'da öğrenci olarak eğitim görmek bulunmaktadır.

 

Avrupa Birliği Vatandaşı Olmayanlar Oturum İzni Almalılar mı?

Evet, Avrupa Birliği vatandaşı olmayanların Polonya'ya göç edebilmesi için oturma izni alması şarttır. Oturma izni, kişinin Polonya'da ikamet etmesine ve belirli bir süre boyunca Polonya’da kalmasına olanak tanır.

Polonya’da Oturum İzni Nasıl Alınır?

Polonya'da oturma izni almak isteyenler için iki seçenek bulunmaktadır: geçici ve kalıcı oturma izni. Geçici oturma izni, en fazla 3 yıl süre ile Polonya'da ikamet etme hakkı sağlar ve bu süre sonunda uzatılamaz. Geçici oturma izni almak isteyenlerin sürenin bitiminden önce yeniden başvuru yapmaları gerekmektedir.

Kalıcı oturma izni ise süresiz olarak Polonya'da oturma hakkı tanır. Bu izne sahip olanlar ek bir izne ya da belgeye ihtiyaç duymadan ülkede çalışabilirler. Ancak; kalıcı oturma izni sahiplerinin her 10 yılda bir yeni bir oturma izin kartı alması gerekmektedir. Bu kartı almak için yeniden başvuru yapılması gerekmektedir.

Polonya’da Oturum İzni Almak İçin Şartlar – 2024

Polonya'da oturum izni alabilmek için belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu şartlar şunlardır:

 

  • En az beş yıl boyunca kesintisiz olarak Polonya'da yasal göçmen statüsüne sahip olmak.
  • Geçici oturma izni için D tipi vizeye sahip olmak.
  • Herhangi bir suçtan mahkum olmamak ve adli sicil kaydının temiz olması.
  • Schengen ülkelerine giriş izninin yasaklanmamış olması.
  • Polonya'da oturma ve çalışma izni şartlarını sağlamak, yasal olarak çalışmak.

Polonya’da Göçmen Nüfusu

Polonya, günümüzde yaklaşık 2 milyon civarında yabancı nüfusa ev sahipliği yapmaktadır. Yıllar boyunca devam eden göç akımları ile birlikte Polonya'nın yabancı nüfusu giderek artmıştır. Polonya'da, nitelikli ya da niteliksiz genç iş gücü ihtiyacını karşılamak amacı ile göçmenler önemli bir rol oynamaktadır.

 

Polonya’da Yaşam Koşulları

Polonya'da yaşam koşulları, 1990'lardan bu yana istikrarlı bir ekonomi politikası izlenmesi ile önemli ölçüde gelişmiştir. Dünya Bankası, Polonya'nın yüksek gelirli bir ekonomiye sahip olduğunu belirtmiştir. 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.