Polonya’da İlk Türk Teknokent Kuruldu
#powerdanışmanlık #powerdanismanlik #vize #calismaizni #almanya #polonya #altaybunat #altaybinat #altaybunatdanismanlik #altaybinatdanismanlik #powertipp
Pamukkale Üniversitesi Rektörü ve Pamukkale Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kutluhan; Pamukkale Teknokent’in Varşova’da kontak ofisini açılışını gerçekleştirdi. Türkiye'nin, Denizli’nin teknoloji liderliğini güçlendirme hedefiyle açılan kontak ofis, Polonya’nın başkenti Varşova’da temsil edilen ilk Türk Teknokent olma özelliğine sahip oldu. Pamukkale Teknokent’in Varşova’daki kontak ofisi, Polonya'daki iş insanlarıyla olan ilişkileri güçlendirmek, iş ağını genişletmek ve Türk yazılım şirketlerinin ihracatını artırmak amacıyla önemli bir rol üstlenecek. Pamukkale Teknokent Kontak Ofisinin açılışına Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Polonya Türkiye Ticaret Odası Başkanı MarekNowakowski, Atlas Hukuk Bürosu Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çınardal, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, Pamukkale Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. İsmail Ovalı ve Teknokent firmaları ile Polonyalı iş insanları katıldı.
“POLONYA VE TÜRKİYE ARASINDA ÖNEMLİ KATKILAR SUNACAK”
Açılışta konuşan Rektör Kutluhan, attıkları adım ile hem PAÜ’nün hem de Pamukkale Teknokentin uluslararası arenada kendini göstermesine olanak tanınacağını, ayrıca her iki ülkeye katkıda bulunulacağını söyledi. Kontak ofisin önemli başarılara imza atacağını belirten Kutluhan, “Pamukkale Üniversitesi olarak Pamukkale Teknokent’in bir kontak noktasını bugün Varşova Atlas Hukuk Bürosu’nda açmış bulunuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu adımın hem Ülkemize hem de Polonya’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Altı yüz yıllık bir geçmişimizde birbirini seven iki ülke olarak son on yılda da savunma sanayisi başta olmak üzere birçok alanda iş birliklerinin arttığı bir noktada biz de Pamukkale Üniversitesi olarak üzerimize düşeni yapmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Şuan Polonya Varşova’da Pamukkale Teknokent firmalarının artık bir bürosu oldu. Buradaki iş insanlarının buradaki yatırımcılarla buluşma şansları var. Avrupa Birliği’ne açılan bir kapı olarak bizlerin artık bu noktada işimizi çok ciddiye almamız ve bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu adım ile hem Üniversitemizin Teknokent yolu ile uluslararası arenada kendini göstermesi hem de ciddi yatırımlar yaparak da ekonomi olarak her iki ülkeye katkıda bulunması bizleri gururlandıracak ve bu işin neden yapıldığını anlamlandırılması açısından önemli olacaktır. Ben buna vesile olan Atlas Hukuk Bürosu’na ve destekleyen Polonya Türk İş Adamları Derneği’ne çok teşekkür ediyorum. İnşallah bizler de bu kişileri ve bu kurumları mahcup etmeyecek şekilde çalışırız. Bu noktada güzel işler çıkartırız umudu ile hayırlı olsun diliyorum.”